A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Екологічний проєкт, БЗШ №20

Дата: 15.12.2020 20:06
Кількість переглядів: 78

 

З 9 по 15 грудня 2020 р. за сприяння Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20 відбулася серія заходів щодо формування культури сортування відходів та формування екологічної свідомості серед учнівської молоді.

9 грудня у форматі відеоконференції був проведений онлайн-тренінг для педагогічного колективу БЗШ 20 “Навчись сам. Навчи іншого.” У ході тренінгу Семко Петро Павлович, член екологічного факультету ВР по розробці закону України “Про відходи”, генеральний директор Українського виробничо-екологічного об’єднання із заготівлі та використання вторинних матеріальних ресурсів “Укрвторма” познайомив учасників із нормативно-правовими засадами поводження з побутовими відходами та станом цієї сфери в Україні, наголосивши, що відходи - це глобальна проблема сучасності. Спікер порівняв об’єми утворення відходів у Європі та в Україні, пояснив, чому відходів стало так багато, чому потрібен їх роздільний збір та як правильно сортувати сміття, указав на небезпечні відходи та правильність їх утилізації. Учителі ознайомилися з масштабами сміттєвої проблеми в Україні та інфраструктурою ринку твердих побутових відходів, шляхами знищення сміття. Педагоги дізналися про інтерактивну карту місць стихійних звалищ, а також про те, як працюють сміттєсортувальні лінії, що можна виготовити із вторинних відходів, яку роль відіграє сортування сміття (вплив на здоров’я, довкілля, культуру людини). На завершення тренінгу Петро Павлович запросив усіх на екскурсію на підприємство.

З 10 - 15 грудня відбулися 5 онлайн занять для учнів 2-11-х класів “Друге життя сміття”. Після виступів спікерів -  спеціалістів з екологічних питань - Александровської Маргарити В’ячеславівни, Нечипоренко Руслана Васильовича та Середи Тетяни Іванівни, учні активно ставили питання у текстовому чаті та наживо, розповідали про екологічні проблеми мікрорайону, всього міста та України в цілому, цікавились, як вони можуть допомогти у вирішенні цих проблем, до кого звертатися по допомогу, скільки років розкладаються ті чи інші матеріали і як правильно утилізувати непотріб тощо.

У рамках проєкту ”Упровадження сортування відходів у закладах освіти”, який було запроваджено за сприяння голови КОДА Василя Володіна, наша школа отримала контейнери для роздільного збору сміття, а учні - брошури, буклети та інструкції щодо сортування ТПВ.

Сортуймо відходи та дбаймо про довкілля разом!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора