A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Підбиття підсумків Року французької мови в Білій Церкві

Дата: 14.05.2019 17:40
Кількість переглядів: 88

14 травня 2019 року в ошатній залі Першої Білоцерківської гімназії відбулося українсько-французьке свято з нагоди завершення Року французької мови в Україні «Французька весна в Білій Церкві».

У вересні 2018 року стартував Рік французької мови в Україні. У його рамках по всій нашій багатомовній, багатонаціональній країні, як і в нашому місті, було проведено безліч цікавих заходів, метою яких стала популяризація французької мови, підвищення інтересу до неї, ознайомлення з можливостями здобуття освіти у Франції.

Серед досягнень цього року на рахунку нашого міста численні заходи, семінари, консультування з питань вивчення мови, зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні пані Ізабель Дюмон,  перемоги у ІІІ-ІV етапах Всеукраїнської олімпіаді з французької мови, участь наших педагогів у журі Всеукраїнських конкурсів для учнів та вчителів, поїздки за кордон, участь у проектах, конференціях.

Біла Церква пишається когортою мудрих і талановитих педагогів, справжніх поціновувачів французької, серед яких Юрій Клименко, учитель БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», автор підручників для вивчення мови не лише в Україні, учитель БНВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №13 – ДНЗ» Ірина Валентинівна Хмельницька, переможець обласного етапу конкурсу «Вчитель року» в номінації «Французька мова».

Серед почесних гостей свята були Аташе Посольства Франції  з питань співробітництва в галузі французької мови в Україні пан Фабріс Пето, заступник міського голови Литвиненко Катерина Сергіївна та начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Федорович Петрик.

Очільник освітян міста у своєму виступі відзначив злагоджену та професійну роботу кафедри вчителів французької мови міста, про що свідчать досягнення учнів та педагогів на різних етапах конкурсів, олімпіад тощо. Юрій Федорович наголосив на важливості володіння іноземними мовами та необхідності вивчення особливостей культури, економіки, політики різних країн з метою впровадження кращого досвіду в розвиток України. Окрім того, начальник управління освіти і науки привітав І. В. Хмельницьку із досягненнями та нагородив переможців міського конкурсу відеотрейлерів  «Французька мова для мене».

Учасники свята мали нагоду працювати в ательє, де дізналися про можливості здобуття освіти у Франції, отримання грантів та стипендій. Ті, хто мови ніколи не вивчав, навчилися говорити прості фрази.

Цікавим виявився квест, під час якого команди вивчили приспів французької пісні, навчилися танцювати під неї та виготовили чудовий макет найвідомішої у Франції вежі. Усі ці знання та вміння було продемонстровано як підсумок свята.

Окрасою свята стали виступи талановитих артистів із Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №9 із поглибленим вивченням іноземних мов, БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», Білоцерківської загальноосвітньої школи №4, БНВО «ЗОШ І-ІІІ ст. №15 – ДЮСОК». Захід вдався і завдяки чудовим ведучим, які серйозно поставилися до справи і показали високий рівень професіоналізму.

Фабріс Пето щиро дякував очільнику освітян, адміністрації Першої Білоцерківської гімназії, педагогам, організаторам та всім учасникам за свято, за підвищення інтересу до французької мови, культури, мистецтва. Аташе був приємно вражений тим, що всі школи, де вивчається французька, змогли об’єднатися, щоб поділитися знаннями, досягненнями, враженнями та емоціями.

У свою чергу управління освіти і науки, науково-методичний центр висловлюють слова вдячності кафедрі французької мови міста, адміністрації БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», учням, які активно, творчо та відповідально поставилися до організації та проведення справжнього свята французької мови в нашому місті.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора