A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

У ліцеї «Білоцерківський колегіум» відзначили День Збройних сил України

Дата: 10.12.2019 17:30
Кількість переглядів: 120

6 грудня – День Збройних сил України. Напередодні свята учні ліцею щиро вітали військовослужбовців, воїнів, героїв та бажали їм усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та здійснення усіх мрій і сподівань.

День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає чи захищав територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

6 грудня — це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. Ніколи не забути також нам героїчних подвигів наших прадідів в ім’я України, їх щирої любові до рідної землі та безмежної відданості своїй Батьківщині.

Українські воїни – це не лише мужні чоловіки. Сьогодні у лавах наших Збройних сил служать і не менш відважні жінки, які на рівні із чоловіками виконують свій патріотичний обов’язок і захищають нашу Батьківщину.

На свято до ліцею завітала одна із таких жінок -  Хлібик Ірина Сергіївна, лейтенант Збройних сил України, тимчасово виконуюча обов’язки заступника командира з морально-психологічного забезпечення 72-ї окремої механізованої бригади, учасниця АТО.

Ірина Сергіївна ознайомила учнів із історією створення 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців,  поділилася своїми враженнями, своїми переживаннями від побаченого на війні, розповіла , які саме людські якості допомагають вижити у  скрутний час. Ліцеїсти із захопленням слухали розповідь гості та задали їй безліч запитань.

Учні 9-х класів зустрілись із «кіборгом» Віталієм Володимировичем Завадою, який розказав про війну на сході України, цікаві історії зі свого військового життя, поділився переживаннями та досвідом, емоціями від перегляду публіцистично-документального циклу стрічок «Позивний Зеніт».

Після зустрічі діти зробили висновок, що чути і бачити по телебаченню – це одне, а спілкуватись із живим свідком – це зовсім інше. Учні осмислили і відчули весь трагізм війни на Україні.

Щиро подякували гостю за мужність та витривалість і висловили сподівання на подальші зустрічі.           

Колегіанти 22 та 32 груп зустрілись з учасником АТО Голиком Віталієм Володимировичем, який у дружній сімейній атмосфері розповів учням про військову справу, про модернізацію у військовій галузі, важливість  даної професії.

Також цього дня відбувся спортивний турнір «Найсильній учень», присвячений пам’яті Романа Мордатенка. Хлопці й дівчата змагалися у  різних дисциплінах. Головним суддею турніру був однокласник Романа МордатенкаЦесарський Артем, кандидат у майстри спорту.

На турнірі був присутній батько Романа – Костянтин Мордатенко, відомий поет Білоцерківщини, член Спілки письменників України.

Учні ліцею, у яких батьки є учасниками АТО, підготували для них вітальні плакати.


« повернутися

Вхід для адміністратора