A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Свято «Хай під сузір’ям доброти шкільна сім’я живе, зростає!»

Дата: 10.12.2019 17:21
Кількість переглядів: 91

    …Людина починається з добра. А творити добро – означає  бути щасливим. Прагнення виявляти доброту надихає людей відповідати добротою і передавати її іншим. Доброта – це ласкаве, співчутливе, турботливе ставлення до людей. Це терпимість, такт, це світло… Це почуття  ніби  витає в теплому повітрі щастя й гармонії, а коли торкається душі людини, то піднімає їй настрій, дарує теплі емоції та позитив. Залишатися добрим, чуйним – це велика сила, яка допомагає вижити, залишитися людиною і зберегти в собі найкращі  якості характеру. 

      Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем осіб з інвалідністю. З нагоди відзначення цього дня  3 грудня 2019 року в Білоцерківській спеціальній загальноосвітній школі № 19, у якій навчаються діти з особливими освітніми потребами, відбулося свято «Хай під сузір’ям доброти шкільна сім’я живе,  зростає!», яке проходило в Київському обласному музично-драматичному театрі ім. П. Саксаганського м. Білої Церкви. 

     Тепла й щира атмосфера панувала в цей день у переповненій дітьми, батьками, гостями, працівниками закладу залі театру. За традицією тут зібралися ті, хто небайдужі до дітей з особливими освітніми потребами, до їхньої долі. Адже постійні увага та піклування, безмежна любов  внесуть у їхні бездонні сердечка віру, надію на відповідне сприймання суспільством їхнього особливого статусу. 

     Не можна оминути ще одну вагому подію: освітній заклад цьогоріч святкує 20-річний ювілей. Найголовніший здобуток закладу за два десятки  років – випускники попередніх років. Гарною традицією  в цей день є зустріч із ними на святі Добра.  Душевне, невимушене спілкування з дорослими випускниками принесло велике задоволення, позитивні враження під час спогадів  про незабутнє  шкільне дитинство і самим минулорічним випускникам, і їх педагогам. Зі щирим захопленням вони розповідали своїм класним керівникам, працівникам школи, одне одному про своє сьогодення, про здобутки та невдачі.

     День Добра щорічно проводиться за участю поважних, шанованих людей, які приходять у гості з добрим і щирим словом, піснею, настановою. Адже такі діти потребують до себе особливого ставлення й уваги, теплоти й людяності, їм потрібна постійна підтримка з боку дорослих, які прагнуть наповнити дитинство наших діточок любов'ю, милосердям, турботою. І такі дорослі друзі у наших школярів є. У залі, де панував святковий настрій, лунали щирі, душевні побажання гостей: начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Петрика Юрія Федоровича, Митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина. А діти в знак подяки за увагу та подарунки демонстрували свої артистичні вміння: співали, танцювали, декламували вірші; також презентували виставку творчих ручних робіт. Феєричними були виступи шкільного хору «Надія», музично-інструментального ансамблю «Дивограй», вокального  ансамблю  «Веселка»                                     .

      Завдяки членам Благодійного Фонду імені Валерія Бугая до дітлахів приїхали співаки та музиканти: яскрава і самобутня  Рената  Штіфель, учасниця першого  сезону шоу «Голос  країни» – Наталя  Гордієнко, заслужений  артист  України, вокаліст, композитор Олександр Павлик, єдиний  латиноамериканський  гурт в Україні «Rumbero’s».  А також, дякуємо за вітання  народному  художньому  колективу вокальному ансамблю «Співограй» під керівництвом Ольги Гаврилюк  Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник», зразковому  ляльковому  театру «Фантазія», керівником якого є Катерина Громадська, Центру еколого-натуралістичної творчості, театральній студії,  керівнику Тетяні  Юнцовій.

       Ніхто не залишався байдужим до дійства, що проходило в цей день. Найвища нагорода дітей – усмішка і щире «дякуємо», що викликають у душі неповторні, зворушливі відчуття. Завдяки цьому потрібно поспішити дарувати малечі радість! Захід став по-справжньому святом добра, радості, тепла й надії.


« повернутися

Вхід для адміністратора