A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

« ЇЇ величність – мова» в БЗШ №21

Дата: 24.02.2020 17:06
Кількість переглядів: 79

 

                                   

Коли забув ти рідну мову,

Яка б та мова не була —

Ти втратив корінь і основу

Ти обчухрав себе до тла.

                                                                                     Д. Білоус

Щороку, 21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови, починаючи з 2000 року. Це значуще свято для представників 130 національностей, носіїв різних мов, які проживають на теренах нашої держави. Духовні надбання кожного етносу зберігають і передають із покоління в покоління рідну мову, мудрість, культуру, традиції та обряди.

Усе життя наше пов'язане з мовою. Не просто треба знати мову, але ще й відчуватиїї дух, поширювати у всьому багатстві та розмаїтті.

Учні та вчителі Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 охоче прилучилися до традиційних заходів.

Учні 8-А класу підготували  літературно – музичну композицію

 « ЇЇ величність – мова». У святково прибраному залі звучала українська пісня та  українське слово, розповіді про історію започаткування цього свята в різних країнах та в Україні.

На паралелі 6-х класів відбувся мовознавчий турнір «Краса і сила української мови». Команди «Мовознавці» та «Словограй» завзято змагалися, демонструючи свої знання з рідної мови. Учасники мали змогу показали свою ерудицію, кмітливість, згуртованість у таких  конкурсах, як «Мовне асорті», «Лото назв», «Продовж  прислів’я», «Ерудит», «Покажи фразеологізм».

Активність та знання учнів допомагає нам вкотре переконатись у тому, що наша мова - це невичерпне джерело, скарбниця народного духу, найчарівніший цвіт, який ніколи не в'яне, а вічно живе і розвивається.


« повернутися

Вхід для адміністратора