A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Міжнародний день рідної мови в БЗШ №5

Дата: 22.02.2022 10:17
Кількість переглядів: 1219

 

Як воду п'ю із чистої криниці,
З-поміж людей вишукую слова.
І наша рідна мова-чарівниця
У віршах повнозвучних ожива

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Учителі української мови та літератури провели години спілкування «Мова –ДНК нації». Цікаві заходи відбулися й у початкових класах: класний керівник 1-Б класу Блоха Антоніна Леонідівна провела годину спілкування «Моя рідна мова», Поліщук Галина Петрівна у своєму класі - вікторину «Скарби рідної
мови», діти складали прислів'я, працювали в групах. У філії бібліотеки №10 для учнів 4-В класу відбулася вікторина «Ми - українці - велика родина, мова і пісня у нас - солов'їна». Діти були активні й дуже задоволені тим, що збагатилися новими знаннями про рідну мову.

Цікавий і змістовний челендж «Рідна мова моя» проводився серед учнів 3-8 класів. Учасники заходу знайомили  всіх  присутніх із  висловами та цікавими фактами про рідну мову.

Також БЗШ №5 долучилася до онлайн-марафону #Читай!#(book) серед шкіл під №5 по всій України. Кожен учасник розповів про свою улюблену книжку та заохотив до її прочитання (#рухшкіл5Україна_читай).

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора