A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Консалтингова студія для вихователів усіх вікових груп ЗДО БМТГ з проблеми: "Концептуальні підходи до впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти) у практику роботи закладу". ДНЗ №20 "Берізка"

Дата: 20.01.2022 09:29
Кількість переглядів: 169

 

Якісна освіта є необхідною умовою забезпечення сталого демократичного розвитку суспільства. Зокрема в дошкільній освіті одним із пріоритетних завдань повинно стати оновлення змісту, форм, методів і засобів навчання, виховання і розвитку дітей дошкільного віку відповідно до вимог Державного стандарту дошкільної освіти – Базового компонента дошкільної освіти.

З метою формування професійної компетентності педагогів, продовження знайомства їх з особливостями нової редакції Базового компонента дошкільної освіти, 18 січня 2022р. на базі ДНЗ №20 «Берізка» у форматі ZOOM–конференції було проведено засідання консалтингової студії для вихователів всіх вікових груп з проблеми: «Концептуальні підходи до впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти) у практику роботи закладу».

Під час роботи студії консультант КУ БМР «ЦПРПП» Романюк О. В. висвітлила питання «Новий дитячий садок – формат змін дошкілля», вихователь-методист ДНЗ №20 «Берізка» Ярова О. М. розкрила проблему «Сутність і зміст впровадження Державного стандарту дошкільної освіти», а вихователь Загородня О. В. – «Організація освітнього процесу в ЗДО на засадах компетентнісного навчання та партнерської взаємодії».

Стандарт утверджує політику держави в галузі дошкільної освіти. На жаль, він не має магічних властивостей, тому не спроможний миттєво змінити освітній процес у закладах дошкільної освіти. Щоб поліпшити освіту дошкільників, не достатньо затвердити документ. Потрібно об’єднати зусилля всіх, хто опікується дошкільним дитинством: педагогічних працівників і керівників закладів дошкільної освіти, викладачів профільних закладів та інститутів післядипломної педагогічної освіти, науковців, працівників методичної та психологічної служб системи освіти та батьків дітей дошкільного віку.

Разом ми змінимо освіту на краще!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора