A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Театралізоване дійство в ДДНЗ №2 "Берегиня" "Ми Piздво Xpиста шaнуєм i щopoку кoлядуєм"

Дата: 17.01.2022 15:14
Кількість переглядів: 91

 

Місяць січень багатий на свята, а український народ багатий на звичаї - чудові традиції, що стали свого роду символами свят. Це і свята вечеря перед Різдвом, що гуртує всю родину за столом, це і коляда, що приходить з дітьми в кожний дім, звіщаючи радісну новину про народження Спасителя, це і щирі побажання всіляких благ, що несуть хлопці  та дівчата до кожної хати, щедруючи й засіваючи та на гостинчики натякаючи. І, мабуть, чекають цих добрих побажань  в кожній хаті, як маленьке благословення на початок нового року.

Змінюються часи, але традиції святкування і символічність Різдвяних днів залишаються незмінними.

Найулюбленішими також є Різдвяні свята і для діток дошкільного навчального закладу №2 «Берегиня». 14 січня 2022 року на Старий Новий рік — Василя, в закладі відбулося щорічне театралізоване дійство «Ми Piздво Xpиста шaнуєм i щopoку кoлядуєм».

Ватага колядників із Зіркою водили Козу. Діти, та вихователі одягнені в святковий український одяг, показали дійство різдвяних вечорниць, виконали традиційні українські колядки та щедрівки. Хлопчики за традицією засіяли всіх присутніх. Маленькі артисти добре підготувалися, тому і свято вдалося. Воно пройшло гарно та задушевно.

Від тепла Різдвяної Зірки, колядок, щедрівок серця дітей наповнились силами, високими моральними якостями, які вони пронесуть через усе своє життя.

На долівці лишилась квасоля – на добрую долю, пшениця – на смачну паляницю, а на  серці – теплий вогник. Хай і для вас рік прийдешній буде багатий на добрі події і добрі діла, світлі надії і теплі слова. Любові, миру, злагоди і Божого благословення. Зі святами!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора