A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Відкриті заходи з проблеми «Використання розвивального предметно-ігрового середовища під час пізнавальної діяльності дітей раннього та дошкільного віку» в ДНЗ № 2 «Берегиня»

Дата: 26.11.2021 14:43
Кількість переглядів: 97

 

Створення в дошкільному навчальному закладі повноцінного предметно-ігрового середовища та забезпечення відповідної позиції вихователя в організації діяльності дітей – провідний засіб реалізації завдань сучасного реформування освіти. Адже правильно організоване предметно-розвивальне середовище сприяє соціалізації дитини, впливає на всі аспекти її розвитку.

Отже, довкілля дитини є важливою умовою ефективної підготовки її до майбутнього самостійного життя. Навколишнє середовище має бути організовано так, аби спонукати дитину до виконання активних дій відповідно до її життєвого ритму, компетенцій, фізичних та психічних можливостей.

Так в ДНЗ № 2 «Берегиня» з 22 по 24 листопада були проведені відкриті заходи до педради з проблеми «Використання розвивального предметно-ігрового середовища під час пізнавальної діяльності дітей раннього та дошкільного віку», метою яких було демонстрування завдання та можливостей предметно-ігрового середовища, а саме: об’єднувати дітей у підгрупи за інтересами; здійснювати виховання і навчання; заохочувати дітей до досліджень; збагачувати гармонійні відносини між дитиною і навколишнім світом; сприяти розвитку світосприйняття.

Розвивальне предметно-ігрове середовище разом з творчим, чуйним вихователем відкриває багато щасливих миттєвостей у житті дитини.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора