A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Всесвітній день дітей у БЗШ №5

Дата: 24.11.2021 12:10
Кількість переглядів: 83

 

Захист дитинства у цілому світі
Це – місія честі, любові, добра.
Заради майбутнього треба нам жити,
Прекрасне і вічне нехай не вмира

Щорічно 20 листопада відзначається Всесвітній день дітей. Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини.

У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати Всесвітній день дитини, який слід відзначати як день світового братерства й розуміння між дітьми та сприяння благополуччю дітей усього світу. 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а через 40 років, 20 листопада 1989-го, – Конвенцію про права дитини.

У зв`язку з цим 22 листопада в БЗШ №5 для учнів 3-4 класів лідери учнівського самоврядування 9-х класів провели уроки-подорожі «Права дитини». Старшокласники знайомили дітей із правами та відповідальністю дитини в Україні, учні початкових класів переглядали презентацію, працювали в групах, складали розповідь «Ланцюжок моїх обов’язків», кожен охочий міг продемонструвати, які обов`язки він знає та виконання яких дотримується.

Наша країна будує правову державу, тому покоління, яке підростає, повинно знати свої права та обов’язки й вимагати дотримання їх по відношенню не лише до себе, а й до інших.

Висловлюємо подяку за організацію та проведення уроків-подорожей таким старшокласникам:

Учням 9-А класу (кл. керівник Мазій М.М.): Дідуху А., Розановій С.Бадзюку І. та Буджин Д. та учням 9-Б класу (кл. керівник Михайлюк Н.М.): Розкошенку О., Прищепі О., Тремполець М., Кириченко А., Колбасюк А.Харенко Н., Шакшуєвій У., Степанюку В., Некрасову В..

 


« повернутися

Вхід для адміністратора