A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Конотоп. Козацька слава не вмирає

Дата: 05.11.2021 08:17
Кількість переглядів: 87

 

Як відомо, туризм – захоплюючий вид здорового, активного відпочинку, а краєзнавство дає можливість людині пізнавати навколишній світ, знайомитися із природним і соціальним середовищем, минулим і сьогоденням нашого рідного краю.

Вихованці гуртків «Екотуристи» Центру еколого-натуралістичної творчості та «Туристи краєзнавці» (керівник Н. І. Забуга) - учні Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов’янських мов у період канікул здійснили цікаву туристично-краєзнавчу експедицію на Сумщину, зокрема до Конотопського району - місць козацької слави.

Експедиція була цікава тим, що це була піша екскурсія: історичними, природознавчими, місцями козацької слави Конотопщини, сучасним надбаннями. За чотири дні перебування на Конотопщині, діти разом з керівником Ніною Забугою подолали більше 60 км. Їхнім екскурсоводом був науковий співробітник Конотопського краєзнавчого музею ім. Олександра Лазаревського Шаміль Акічев. Він розповів юним туристам про героїчне минуле краю, про відомих історичних осіб, які тут народилися, мешкали та боронили цю землю, про значення Конотопщини в історії України та Європи.

Із багажем знань та цікавими враженнями діти повернулися до Білої Церкви.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора