A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тиждень протипожежної безпеки у БЗШ № 3 ім. Т. Г. Шевченка

Дата: 26.10.2021 16:35
Кількість переглядів: 86

 

З метою формування обережного ставлення до вогню, попередження пожеж та формування уявлення про професію пожежного, причин виникнення пожежі в побуті та її наслідків з 18 по 22 жовтня в школі був проведений тиждень знань правил пожежної безпеки на тему: «Будьте з вогнем обережні!

Вивчіть правила пожежні!». У рамках тижня для учнів 1-11 класів було проведено цілий ряд цікавих та пізнавальних заходів.

Класоводи та класні керівники провели тематичні бесіди, години спілкування, уроки-тренінги. Учні 1-5 класів розгадували загадки, вивчали прислів’я та приказки на протипожежну тематику, за допомогою малюнків пригадували і вивчали правила пожежної безпеки, переглянули мультфільм «Фокс і Трот поспішають на допомогу. Пожежа». Для учнів 7-х класів учителем основ здоров’я Ю. В. Духтою був проведений онлайн квест «Безпека в оселі», під час якого учні згадали правила поводження з газовими приладами, порядок дій під час витоку природного газу, типи вогнегасників і правила користування ними, а також правила евакуації з приміщення в разі небезпеки.

І. В. Комаха організувала для учнів 6-х класів на паралелі квест «Трикутник вогню», під час якого школярі формували навички правильних дій при пожежі; вчилися швидко оцінювати небезпечні ситуації; приймали оптимальне рішення щодо їх подолання; виховували бережне відношення до свого здоров'я. А 20 жовтня відбулося загальношкільне практичне заняття «Евакуація учнів та працівників з приміщення школи при виникненні пожежі».

Під час проведення тижня учні 7-8 класів виготовляли буклети на тему «Правила пожежної безпеки», а учні 1-6 – малювали малюнки «Вогонь – не іграшка!».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора