A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Учні БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» - учасники Національного проєкту з фінансової грамотності

Дата: 11.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 92

 

08 жовтня 2021 року на базі Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» за ініціативи Москаленка Василя Анатолійовича, учителя географії та економіки, для учнів 11-А класу був проведений тренінг «Життєвий капітал» у рамках Національного проекту з фінансової грамотності. Основною місією проєкту є формування в суспільстві фінансової культури та чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу, як запоруки гідного життя та реалізації прав і свобод кожної людини. Проєкт реалізовується за підтримки громадської організації «Діловий клуб «Партнер» та Університетом банківської справи.

Гра-тренінг допомагає приймати рішення про витрати й заощадження, вчить вибирати відповідні фінансові інструменти, планувати бюджет, нагромаджувати кошти.

Представники ГО «Діловий клуб «Партнер в ігровій формі запропонували учням спробувати себе у ролі підприємця чи найманого працівника, продемонстрували основні фінансові потоки родини, розповіли про особливості формування «фінансової подушки» та ін. Захід направлений на формування життєвої компетентності підростаючого покоління щодо успішного управління власними фінансами. Соціально-економічний симулятор проводили тренери: Примак Іванна, Лиса Інга, Зайцев Сергій, Балобан Світлана, Петрук Лариса. Вони намагались довести, що фінансово грамотні люди більш захищені від фінансових ризиків і непередбачуваних ситуацій, бо відповідальніше ставляться до управління особистими фінансами, здатні підвищувати добробут свій, а отже, і суспільства. Учні були активними учасниками гри, вирішували складні життєві фінансові ситуації.

ГО «Діловий клуб «Партнер» - громадська організація, створена у 2018 році. Основною метою є просвітницька діяльність у сфері підвищення фінансової культури населення країни, проведення тренінгів та інших освітніх заходів з використанням інноваційних методик.

Основні проекти: "1500 клубів фінансової грамотності в освітніх закладах України",
проведення навчальних тренінгів і майстер-класів, а також освітянських (не)конференцій у
форматі Ed-Camp Ukraine.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора