A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День писемності та мови в БЗШ №5

Дата: 09.11.2020 15:57
Кількість переглядів: 63

image.jpg
 

День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль.

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.

Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства.

П. Куліш

У БЗШ №5 вчителі 1-4 класів проводили тематичні справи до Дня писемності та мови України. Для школярів 1-Б, В, Г класів була окремо проведена вікторина «У світі чарівної казки». Учні згадували свої перші улюблені казки, які читала мама, розповідали про улюблену українську казку та її героїв, відгадували казки за жанрами, за опорними словами.

Для учнів 2-Б класу було проведено вікторину «Наша мова солов’їна», діти розповідали про українських письменників, а також створили власну галерею малюнків.

Завідувачка філії бібліотеки №10 Нагорна Анна Григорівна підготувала для учнів 2-В класу бібліотечний урок у формі гри, а для учнів 4-А класу - конкурс знавців української мови «Багата й чарівна українська мова».

Для учнів 2-Г, 3-А та 4-Б класів були проведенні такі виховні заходи: «Мова моя калинова», «Мова - ДНК нації», «Скарбниця народної творчості».

Учні 1-4 класів проявили свою творчість у виставці малюнків «Мова моя солов’їна».

На сайті БЗШ №5 були розміщені для учнів 7-8 класів мовна вікторина «Подорож океаном рідної мови» та для 10-11 класів брейн-ринг «Диво калинове».

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора