A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Календарно-обрядова  розвага  «Стрітення приходить і Весну приводить» в ДНЗ № 2 «Берегиня»

Дата: 17.02.2020 15:45
Кількість переглядів: 71

Після тривалої зими з особливою радістю чекають перемоги весни над зимою. 15 лютого  увесь православний люд відзначає свято Стрітення. У цей день за народним повірям Зима, яка в народній уяві поставала старою бабою, вперше зустрічається з Весною  гарною, рум’яною дівчиною.

При зустрічі ці дві пори року сперечалися між собою: хто переможе у суперечці, той ще залишиться на цих землях господарювати.

 Cвяткували це свято і вихованці дошкільного навчального закладу  № 2 «Берегиня».  В  музичній залі дошкільного закладу пройшла календарно-обрядова  розвага  «Стрітення приходить і Весну приводить». В святковому дійстві брали участь вихованці старших груп. Педагоги ознайомили дошкільнят з історією святкування Стрітення та народними звичаями і обрядами цього дня.

Сюрпризом свята стала поява Зими з «погрозами» намести снігу, напустити морозу, бо ще силу свою має та Весни, яка захопила дітей гучними, веселими, жартівливими піснями, народними іграми та хороводами. Малята звеличували родючу землю і весняну працю, прославляли рідну природу, що прокидається від зимового сну, проганяли зиму, весняними закличками викликали  пташок із теплого краю. 

Весняним настроєм наповнились душі дітей і дорослих. Зиму перемогла Веснонька і тим самим додала радості кожному присутньому на цьому святі.


« повернутися

Вхід для адміністратора