A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Патріотичний форум учнівської молоді Білої Церкви «Зима, що нас змінила»

Дата: 22.02.2021 15:39
Кількість переглядів: 56

 

19 лютого 2021 року було проведено патріотичний форум в онлайн форматі «Зима, що нас змінила», присвячений героям Небесної Сотні.

Його метою є вшанування пам'яті учасників Революції Гідності, їхньої відваги, сили духу і стійкості та виховання національно-патріотичної свідомості юних білоцерківців. До форуму «Зима, що нас змінила» доєдналося більше 80-ти учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста.

В онлайн-форумі взяли участь:

Катерина Возненко, заступник міського голови Білоцерківської міської ради;

Лариса Щербань, начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи Управління освіти і науки;

Наталія Топчій, начальник відділу національно-патріотичного виховання та культурно-просвітницьких програм КЗ КОР «Київський обласний молодіжний центр»;

Ірина Личак, завідувач відділу спортивного туризму і краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Ведучою патріотичного форуму була Анастасія Герасько, вихованка театральної студії «Пролог» Центру позашкільної освіти «Соняшник».

 

До роковин наймасовіших розстрілів протестувальників під час Революції Гідності учасники форуму презентували свої дослідження про ті події, їхню хронологію, життєвий шлях учасників Майдану.

Юні пошуковці БСШ №9 показали презентацію і розповіли про наймолодших учасників тих подій.

Пошукова група Білоцерківської гімназії №2 підготувала цікаву розповідь про студентів Євромайдану.

Катерина Лисенко, учениця БНВО «Ліцей-МАН» зазначила у своєму виступі те, що Революція Гідності не завершилася, вона продовжується на Сході нашої країни. Її дослідження «Від Майдану до Іловайська» показало, що завдяки мужності українських військових, ми зараз можемо спокійно жити.

Про хронологію подій Майдану Незалежності, адже це історія не одного, а цілих трьох Майданів, розповів Анатолій Бондар, історик, викладач БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня». Він довів, що акції громадянської непокори, які охопили Україну в жовтні 1990 року, заклали традиції проведення демократичних акцій протесту, подальшим виразником яких стала Помаранчева революція та Революція Гідності.

Особливо зворушливою була розповідь-спогад Тамари Клюкіної
(Ганни Ручай), учасниці Євромайдану
, волонтера, письменниці, керівника дитячої літературної студії Білоцерківського міськрайонного об'єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка.

Кращі роботи учасників патріотичного форуму учнівської молоді Білої Церкви «Зима, що нас змінила» будуть представлені в обласній онлайн-конференції, яка відбудеться 22 лютого 2021 року.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора