A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Заходи в рамках Декади вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 15:27
Кількість переглядів: 216

20 лютого 2020 року день розпочався у закладах загальної середньої освіти з гімну України, з лінійок та хвилини мовчання, де всі присутні вшанували пам’ять загиблих.  Також відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні та до меморіальних дошок загиблих воїнів ООС та випускникам закладу освіти

З нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні в БСПМШ №16 відбулася історико-краєзнавча конференція «Зима, що нас змінила» за участю старшокласників закладів освіти Білої Церкви. Почесним гостем заходу був Валерій Пантюшенко, керівник клубу «Лицарська звитяга, учасник Майдану та голова Київського обласного товариства «Молода Просвіта»   Костянтин Вікторович Климчук.

Аби не дати часу стерти нашій пам’яті події та героїв, які піднялися на боротьбу за краще майбутнє України, протягом місяця учнівська молодь закладів загальної середньої освіти долучилася до інтернет-пошукової акції ініційованої управлінням освіти і науки  «Ангели МАЙДАНУ – обірвані долі» для створення електронної книги пам’яті, підсумки якої було підведено під час конференції. Дану версію електронної книги було розміщено в розділі «Національно-патріотичне виховання» сайту управління освіти і науки.

В БЗШ №4 відбулася зустріч 10 класу з начальником групи цивільно-військового співробітництва підполковником Лисенком С.О."Майдан очима очевидців ". Між роями 9 та 10 класів було проведено історичний брейн-ринг "Герої нашого часу ". В шкільній бібліотеці створена тематична виставка  "Герої не вмирають...простойдуть"..., де пройшло літературне читання віршів, присвячених загиблим на майдані "Наша шана і пам'ять героям ". А учні 9 А класу зустрілися з Лисенком С.О."Майдан-АТО-ООС"

В БСПМШ №16 для учнів 8-10 класів, педагогів проведено зустріч з волонтером, громадським діячем, учасником Майдану Костянтином Климчуком, керівником клубу «Лицарська звитяга»,  учасником Майдану Валерієм Пантюшенком, учасником Майдану Миколою Горенюком.Діти передали волонтеру К. Климчуку 1200 грн. на придбання необхідно для наших захисників. Того ж дня пан Костянтин відправлявся на Схід.У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі для учнів 9-А класу пройшов бібліотечний урок «Герої не вмирають». У рекреації другого поверху оформлено виставку до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» для учнів старших класів було проведено захід «Герої не вмирають!». Протягом всього навчального тижня, у закладі представлена виставка малюнків, що присвячені Героям Небесної Сотні.

В БНВО «Ліцей - МАН» члени  гуртка «Оберіг» провели конкурс читців «Рядки народжені в огні». Учасники клубу «Краяни», які долучилися до створення електронної книги пам’яті Героїв Небесної Сотні, прозвітували про проведення інтернет пошукової акції «Ангели Майдану – обірвані долі». В ці дні були проведені екскурсії для учнів І та ІІ курсів за матеріалами краєзнавчих досліджень біля стенду «Наші герої».

В бібліотеці №6 відбулась зустріч учнів БЗШ №23 з волонтером Костянтином  Климчуком. Діти почули спогади учасника Майдану, переглянули знімки тих подій, зроблені Климчуком Костянтином -  одним з організаторів Білоцерківського майдану.  

Учні 8-11 класів БНВО «Звитяга» були присутні на літературно-музичній композиції «Вам – наша пам’ять і любов», де мали змогу переглянути та обговорювали фільм «Небо падає. Три місяці з життя Устима Голоднюка». А для наймолодших учнів бібліотекар Старовойтова О.В. провела літературний спомин «Переведи мене через Майдан» та представила виставку літератури до цього пам’ятного дня. Також у БНВО «Звитяга» відбулася зустріч з учасником «Революції Гідності» Мамалигою Олександром Дмитровичем, який розповів  про хоробрість, мужність, відповідальність людей, які були на Майдані. Учнівське самоврядування школи створило фотовиставку «Обличчя Майдану» та запалили свічу пам’яті.

В БЗШ  № 18 відбувся міні-лекторій «Події чорної зими 2014» для учнів старшої школи, де вчитель історії Ірина Володимирівна Дрібниця розповіла про події Євромайдану та Революції Гідності як про одну з наймаштабніших та найтрагічніших подій Нової історії України.

У фоє БЗШ №3 учнівським  самоврядуванням оформлено фотовиставку «Обличчя Майдану», відвідуючи яку кожен учень міг дізнатися інформацію про всіх героїв, чия доля обірвалася 6 років тому на Майдані. Група учнів 9 – А, 10 – А, 11 класів разом із педагогом-організатором долучилися до міської інтернет-пошукової акції «Ангели  Майдану – обірвані долі». Класоводи та класні керівники провели уроки пам’яті «Ангели, які тримають українське небо», «Вічна пам’ять героям України, загиблим на Майдані» з хвилиною мовчання. Класні керівники 10 – А та 11 – А класів організували зустріч з учасниками Майдану та ООС і провели для учнів 9-11 класів урок-реквієм  «Ангели Майдану  - обірвані долі».

В БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» цього пам’ятного дня був проведений віче-реквієм «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України». Учні 5-А, 5-В класів стали учасниками години пам’яті «Реквієм Небесній Сотні». Працівники бібліотеки розповіли школярам про трагічні події 18-20 лютого 2014 року, зробили стендову презентацію.  На зустріч зі школярами був запрошений активний учасник Євромайдану 12 сотні Гордієнко Володимир Михайлович, позивний «Дед», який поділився своїми споминами про лютневі події Майдану. Каску, щит 12 сотні, бронежилети, палицю з пляшкою для коктейля Молотова Володимир Михайлович передав у куточок бойової слави шкільного музею.

Упродовж тижня у Білоцерківському колегіумі діяла фотовиставка «Обличчя Майдану». Відбувся загальноколегіальний захід «Ангели, які тримають українське небо». У бібліотечно-інформаційному центрі діяла тематична виставка та пройшов поетичний вечір  «Поезія, народжена Майданом». Відбувся радіо випуск, присвячений Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають».

В БСШ №9 відбулася конференція "Реквієм Небесній Сотні" для учнів 8 класів та флешмоб " Янгол пам'яті ".

В БЗШ №17 були проведені різні форми тематичних заходів присвячених пам′яті Героїв Небесної Сотні. Учитель історії Дячук Л.М. підготувала  і провела захід «Реквієм:  Герої  не вмирають!»  для учнів 7-8 класів. Учитель історії Комайгородська Т.В. разом з учнями школи підготувала та провела Всесвітню тиху акцію «Ангели пам′яті». Бібліотекарі школи розмістили на стенді тематичну композицію «Небесна Сотня».

В інших закладах освіти відбулися уроки пам’яті, урочисті лінійки, де учні декламували вірші, присвячені полеглим за свободу, запалили свічки пам’яті,  поіменно згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності, провели короткий екскурс в історію Революції Гідності, продемонстрували фото- та відеохроніку героїчних подій Майдану. Хвилиною мовчання учнівська молодь вшанувала пам'ять Герої Небесної Сотні, яка "Як Ангел у небо полетіла..."


« повернутися

Вхід для адміністратора