A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Гуртківці-журналісти успішно вивчають життя Білої Церкви

Дата: 22.02.2021 15:26
Кількість переглядів: 71

 

Як відомо, активна життєва позиція, небайдужість до різних сфер діяльності – все це важливо для формування особистості молодої людини. Зокрема, на заняттях гуртка «Екологічна журналістика» (керівник Наталія Челнокова) у Центрі еколого-натуралістичної творчості БМР багато уваги приділяється
питанням екології, уважного ставлення до природи, свідомих рішень щодо сортування сміття тощо.

Вихованці на заняттях активно вивчають особливості жанрів журналістики, розглядають приклади сучасної журналістики на різних ресурсах (газети, журнали, радіо, телебачення, сайти, колонки блогерів та соціальних мереж). Зокрема, й роблять перші проби пера. Нещодавно після відвідування гуртківцями змагань із художньої гімнастики юна журналістка Лариса Вареник написала статтю, яку вже розмістили на місцевому електронному ресурсі.

Крім того, вихованці гуртка оглядали мікрорайони міста Біла Церква з точки зору актуальних подій, життя білоцерківців, запрошували на творчу зустріч майстрів слова та декоративно-вжиткового мистецтва, відвідували міську виставкову залу. Так після відвідування виставки талановитої художниці Каріни Родіонової кілька гуртківців спробували написати свої враження від витворів мистецтва. Вихованка гуртка Анна Виговська також спробувала, а її перший досвід складання журналістського есе - про життя молоді на масиві Леваневського. Міркує стати дизайнером популярного видання восьмикласник Ілля Бейгул, який успішно взяв участь у регіональному конкурсі «Люби та знай свій рідний край» і став одним із призерів, намалювавши творчу роботу з екосфери.

Звичайно, юні журналісти живуть цікавим життям Центру, завжди беруть участь у творчих конкурсах екологічного напрямку. А також із захопленням періодично відвідують «Живий куточок» закладу, турбуються про птахів у зимовий період - у рамках всеукраїнської акції «Годівничка».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора