A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День української мови та писемності в ДНЗ № 35

Дата: 09.11.2020 15:11
Кількість переглядів: 388

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна відзначає День української писемності та мови.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – у нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

На честь Дня української писемності та мови у ДНЗ №35 «Вербиченька» також пройшли тематичні заходи, тематичні заняття: «Подорож Україною», «Тарас Шевченко», «Я - українець, моя рідна мова - українська»; літературна вікторина «На галявині казок»; розвага «Українські  народні  ігри – цікаві та корисні»; читання українських народних казок і їх драматизація дітьми; слухання та розповідання віршів, присвячених Т. Г. Шевченку; прослуховування дітьми в записах українських пісень.

Усі ці заходи допомагають дітям пізнавати свою рідну мову, сприяють появі у дітей бажання спілкуватися, збагачують знання малят про поетів, письменників, про їх твори, виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Зі святом! Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора