A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День Безпечного Інтернету

Дата: 13.02.2020 15:04
Кількість переглядів: 84

Сучасна людина не уявляє собі життя без Інтернету. Це цікавий та захоплюючий світ, який дозволяє дізнаватись про світ цікавого, спілкуватись з людьми в різних кінцях світу, не виходячи з власної кімнати, грати в цікаві ігри та ділитись з іншими своїми думками та захопленнями.

   На сьогодні в Україні проблема безпеки в Інтернеті постала особливо гостро. Аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється, і її переважну частину становлять діти та підлітки, які не усвідомлюють повністю загроз, що можуть чекати їх у віртуальному просторі.

   Саме тому 11 лютого до Дня безпечного Інтернету педагогом-організатором школи Підобід Н.І. був проведений QR-квест "Безпечний інтернет" серед учнів 7-х класів.

Діти спробували дослідити  позитивні і негативні сторони Інтернету, сформулювати та засвоїти правила безпечної роботи в Інтернеті.

   Команди цього разу не мали маршрутних листів, а щоб дізнатися, яку станцію відвідати, сканували за допомогою цифрових пристроїв  QR-коди з посиланнями на сайти, на яких розміщено завдання квесту. На 4-х станціях учні виконували інтерактивні вправи, перевіряли свої знання та дізнавалися нові правила безпечного інтернету. Фінальним змаганням став онлайн-тест на платформі Kahoot! За підсумками квесту перемогу здобула команда із 7-Б класу, друге місце вибороли учні 7-В класу, третє посів 7-А клас, а четверте - 7-Г.

   Дуже важливо в сучасному світі виховувати в учнів інформаційну культуру. У майбутньому, швидше за все, Інтернет заповнить кожну хвилину нашого існування. Сподіваємося, що він все ж не замінить живого  спілкування. А знання правил безпеки,  розумна та етична поведінка в мережі вбереже від будь-яких небезпек, як віртуальних так і реальних. Адже ми відповідальні за створення позитивного різноманіття онлайн. Ми всі можемо просувати позитив, коректно спілкуючись онлайн та демонструючи повагу до інших, шукаючи позитивні можливості творити та спілкуватись. 


« повернутися

Вхід для адміністратора