A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Біохімічні процеси навколо нас створюють життя. ЦЕНТ БМР. Гурток «Основи біохімії»

Дата: 04.12.2020 14:59
Кількість переглядів: 217

D:2020-2021ДЛЯ УОНБІОХІМІЯ- Поліщук- листопад 20201.jpg
 

Біохімічні процеси навколо нас створюють життя

Хімія у повсякденному житті людини має важливе значення і ці знання отримують вихованці Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міськради на заняттях з «Основ біохімії» (керівник гуртка - Віталій Поліщук). Заняття проходять на базі Білоцерківського національного аграрного університету.

Дійсно, по суті людський організм – це врегульована «біохімічна лабораторія» зі своїми закономірностями та вимогами до внутрішнього та зовнішнього середовища. Не кожен замислюється про те, що хімічні реакції постійно нас супроводжують: коли ми готуємо їжу, миємо посуд, чи приймаємо ліки…

Гурток «Основи біохімії» відвідують учні старших класів навчальних закладів міста Біла Церква. Вихованців об’єднує бажання дізнатися більше про улюблений предмет, ознайомитися з технікою для моделювання хімічного експерименту, отримати можливість самостійно проводити хімічні досліди. У процесі навчання діти поєднують теоретичні знання з практикою, проводять реальні хімічні експерименти. Такі підходи допомагають не лише поглибити знання з предмету, але й сформувати науковий світогляд у юних дослідників. 

Під час знайомстві з хімією важливо зацікавити учнів. Для цього, окрім вивчення основних тем з біохімії, учні під керівництвом Віталія Миколайовича проводять надзвичайно цікаві експерименти з хімії. Серед них, наприклад, одержання «алхімічного золота»; застосування «невидимих чорнил» різного походження; прояви різноманітних «вулканів»; фараонові змії; феєрверки у пробірці; гарячий лід; хімічний барометр, і навіть - дим без вогню!.. А ще - веселка хімічного та фізичного походження; фонтан у колбі; рідке світло; одержання мила і багато іншого!

Керівник знайомить вихованців з методологією наукових досліджень, прикладами застосування біохімічних знань, це допомагає підліткам у професійній орієнтації. Заняття також розвивають організаційні та творчі здібності у дітей.

Наприкінці вивчення даного курсу учні будуть знати методи біохімічного дослідження, біохімічні основи клітинного дихання, травлення, передачі спадкової інформації, нервової та гуморальної регуляції; будову клітини; загальну характеристику та обмін білків, вуглеводів, жирів тощо.

Вихованці гуртка будуть уміти готувати екстракти рослинних і тваринних тканин для біохімічного аналізу; проводити якісний та кількісний аналіз органічних сполук, визначати активність ферментів у біологічних рідинах організму та багато іншого. 

Безперечно, біохімія - одна із провідних наук сучасності, цілком близька до сфери екології. Гуртківці вчать її основи, готуються на заняттях до дорослого життя та професійної діяльності.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора