A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Театральна діяльність у ДНЗ №6 "Зіронька"

Дата: 09.03.2021 14:44
Кількість переглядів: 83

 

Театральна діяльність – важливий і незамінний засіб у навчально-виховному процесі дошкілля. Згідно річного плану на 2020 /2021 н.р. кожна вікова група готувала виставу  з усією необхідною театральною атрибутикою: костюмами, виразними діалогами, піснями, таночками,  декораціями тощо.

Театральне мистецтво близьке та зрозуміле для дітей, адже в його основі лежить гра. Театралізована діяльність є ефективним засобом педагогічного впливу на розвиток особистості дошкільника.

Водночас музично-театралізована діяльність є специфічним видом дитячої активності, одним з найулюбленіших видів творчості. Діти охоче включаються у музично-театралізовану діяльність. Через театр діти реалізують свою потребу у самовираженні, спілкуванні, в пізнанні себе через відтворення різних образів. У відвертому, щиросердному ставленні до художнього образу, втіленні його в різних формах театралізованої діяльності дитина виявляє рівень художньо-естетичного сприймання, мовленнєвої компетенції, певні знання, вміння, навички, здобуті раніше в умовах спеціально організованого навчання.

Завдяки дітям дорослі з легкістю поринають в світ простоти і мистецтва, що виривається на поверхню усіма можливими шляхами.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора