A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Навчально-практичні заняття з «Основ військової підготовки» та «Основ медичної підготовки»  в рамках проведення  міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)

Дата: 25.11.2019 14:36
Кількість переглядів: 89

21 та 22 листопада 2019 року на базі Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки БНВО «Звитяга» відбулись навчально-практичні заняття з «Основ військової підготовки» та «Основ медичної підготовки»  в рамках проведення  міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») для учнів 8-х класів навчальних закладів Білої Церкви.  210  учасників від 22 навчальних   закладів міста вишикувались  на урочистому відкритті заходу, і ройові доповіли про готовність команди.

Кожний рій проголосив  назву рою і своє гасло, отримав  маршрутний лист, і розпочалось  цікаве дійство. Впродовж двох годин всі рої мали нагоду відпрацювати з офіцерами і викладачами Центру військово-патріотичного виховання і допризовної підготовки «Звитяга»  практичні заняття з теми: «Основи медичної підготовки» - практична робота з надання першої домедичної підготовки під час отруєння та опіків тіла. Заняття проводили з учнями  у формі гри.

Офіцери Центру провели вступний інструктаж з техніки безпеки під час виконання стрільб з пневматичної гвинтівки. Кожен учасник вишколу мав можливість виконати вправу № 1: стрільба на дистанції 10м , мішень № 6.

Ще одним випробуванням для учасників військового вишколу був етап

« Військово-спортивна смуга перешкод», яку допомагали проводити студенти Білоцерківського національного аграрного університету з військової кафедри. Рій у повному складі долали перешкоди, метали гранати. Не все виходило з першого разу, але ж військова естафета вимагає і дисципліну, і точність, і витривалість. Але змагання передбачає переможців. Серед роїв 8-х класів є переможці:

 І місце ( 2,37) – БЗШ № 17

ІІ місце ( 2,40) – БНВО «Звитяга»

ІІІ місце ( 2,49) – БНВК № 13

Для учнів 8-х класів ці заняття були ще однією сходинкою у підготовці до участі у І ( міському)  Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл»(«Джура»).


« повернутися

Вхід для адміністратора