A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Вшановуємо Героїв-«кіборгів»

Дата: 21.01.2020 14:30
Кількість переглядів: 79

 

20 січня 2020 року  на базі ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей» відбувся обласний захід із вшанування Героїв-«кіборгів», які загинули під час оборони аеропорту «Донецьк»«Полум’я ДАПу в наших серцях»

Учасниками заходу стали: Олег Торкунов, заступник голови Київської обласної державної адміністрації;Ігор Мещан, директор департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації; Максим Іонов, директор департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації; Анатолій Федорчук, Бориспільський міський голова; Руслан Садовський, в.о. обов’язки голови Бориспільської райдержадміністрації; Жанна Осипенко, заступник директора департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації, представники громадських організацій. Та головними учасниками заходу стали саме Герої-«кіборги», захисники Донецького аеропорту: Віталій Баранов, підполковник запасу Збройних Сил України;Олександр Басенко, командир бойової машин у боях за Донецький аеропорт; Віталій Горкун, солдат Збройних Сил України; Сергій Цупра, механік бойової машини у боях за Донецький аеропорт т родини заблих воїнів Дениса Поповича, Івана Марченка, Максима Ридзанича, Святослава Горбенка, Костянтина Непопа, Руслана Присяжнюка, мама зниклого безвісти Олександра Олефіра – Наталія Блищик.

Взяли участь у заході і учні закладів освіти міста Біла Церква. Богдан Невгад, учень 10 класу ліцею "Білоцерківський колегіум" Білоцерківської міської ради у прямому ефірі розповів присутнім про Ігоря Зінича, молодшого сержанта медичної служби Збройних Сил України, 80 аеромобільної бригади, Героя України, який народився і виріс у місті Рокитне Білоцерківського району та навчався у Білоцерківському медичному коледжі. У свою чергу, Аліна Дугіна, учениця Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 ім. Т.Г.Шевченка Білоцерківської міської ради повідомила про життя й подвиг нашого земляка – Володимира Козака, старшого солдата Збройних Сил України, оборонця Донецького аеропорту, який народився і виріс у селі Мала Антонівка Білоцерківського району, мешкав з дружиною у місті Біла Церква.

Виступи юних пошуковців було пронизано словами любові до рідної України і глибокої поваги до її захисників.Сучасній молоді вкрай не байдуже те, що відбувається у нашій державі, вона вірить у світле майбутнє. Вона завзята і наполеглива, сучасна і цілеспрямована, мислить глобально, об’єднує та рухає нашу країну вперед! Саме вони ведуть пошукову роботу й прагнуть, щоб пам’ять про наших земляків назавжди залишалася в наших серцях.


« повернутися

Вхід для адміністратора