A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2020 12:28
Кількість переглядів: 70

      

Мова - це не просто спосіб спілкування,

  а щось більш значуще.

Мова - це всі глибинні пласти

духовного життя народу,

його історична пам'ять,

найцінніше надбання віків…

Олесь Гончар

  21 лютого в БЗШ № 5 відзначали Міжнародний день рідної мови.  Для учнів школи були проведені наступні заходи: брейн-ринг, презентації, відкриті уроки, вікторини, свята, квест-ігри тощо..  

Свято для учнів 2-х класів проведено свято «Наша мова солов’їна, барвінкова». Діти інсценізували твір «Мудра мова», читали вірші, виконували музичні твори, брали участь у конкурсній програмі «Знавці української мови».

Учні 5-11 класів написали диктант, який передбачав не тільки перевірку грамотності, а й отримання нових знань про розвиток і значення мови в житті людини, виховував інтерес і повагу до рідного слова, розвивав естетичні цінності.

5-ті класи переглянули презентацію «Цікаві факти про українську мову».

Учні 6-10 класів підготували вислови про рідну мову, стінгазети, інформацію про зміни в українському правописі.

Одинадцятикласники взяли участь у брейн-ринзі «Диво калинове», у якому змагалися команда 11-А класу «Золоте колосся» і команда 11-Б класу «Небесна блакить». За підсумком змагань із невеликою розбіжністю у балах переможцями стали учні 11-А класу. Конкурс переконав учасників змагань, що багато таємниць приховує в собі мова і щоб володіти її скарбами, треба докладати чимало зусиль, адже випробування не були легкими.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші  попередники.  Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. Любіть, шануйте й бережіть рідну мову. Пам’ятайте, що любов до Батьківщини починається саме з любові до рідної мови.

 

      


« повернутися

Вхід для адміністратора