A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

ПРОФЕСІЯ РАЗОМ З АТЕСТАТОМ

Дата: 30.09.2020 12:17
Кількість переглядів: 148

Уже третій рік у Центрі позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» працює відділ довузівської та допрофесійної підготовки й профорієнтаційної роботи.

Основне завдання відділу – професійна орієнтація старшокласників щодо вибору професії. Навчання тут допомагає майбутнім абітурієнтам набути, систематизувати й упорядкувати знання щодо актуальних професій і вирішити важке питання вибору: ким бути?

Заняття в гуртках і студіях дозволяють старшокласникам торкнутися тієї чи іншої професії, дізнатися про неї більше, так би мовити, «зсередини», спробувати себе, опановуючи її основи, таким чином зрозумівши, чи їхня вона, чи не розчарує молоду людину робота за цим фахом у майбутньому. Усі заняття безкоштовні, а по завершенню навчання кожен вихованець отримує свідоцтво про позашкільну освіту!

У відділі працюють такі освітні студії та гуртки:

  • Університет майбутнього вчителя (керівник –Тетяна Дмитрівна Цимбал);
  • Школа журналістської майстерності «Літописці сучасності» та гурток медіаграмотності (керівник – Марина Миколаївна Цуканова);
  • Гурток «Моя майбутня професія» (керівник – Олена Ігорівна Гаврилюк);
  • Школа перукарської майстерності (керівник – Тетяна Леонідівна Назарчук);
  • Школа лінгвістики (керівник – Любов Григорівна Потапова);
  • Театр моди «Зоряна» (керівник – Надія Іванівна Щербина);
  • Гурток кулінарного мистецтва (керівник – Анастасія Валентинівна Шишка);
  • Студія естрадного вокалу (керівник – Ольга Миколаївна Гаврилюк);
  • Освітня студія «Архітектура та дизайн» (керівник – Віктор Володимирович Гуменюк);
  • Освітня студія «Слюсарна справа» (керівник – Віктор Петрович Кравченко);
  • Освітня студія «Мистецтво ресторанного обслуговування» (керівник – Микола Володимирович Присяжнюк);
  • Освітня студія «Перукарська майстерність та візаж» (керівник – Яна Ігорівна Юденко);
  • Освітня студія «Пошиття та дизайн одягу» (керівник – Лариса Романівна Дацька);
  • Освітня студія «Азбука бізнесу та підприємництва» (керівник – Вікторія Миколаївна Кокоша);
  • Секція етнології МАН та секція археології МАН (керівник – Валерій Юрійович Гаврилюк);
  • Секція педагогіки МАН (керівник – Тетяна Дмитрівна Цимбал);
  • Секція фольклористики МАН (керівник – Ольга Миколаївна Гаврилюк);
  • Секція мистецтвознавства МАН (керівник – Тетяна Петрівна Ільюшина);

Щоб запобігти помилкам у виборі професії, необхідна психологічно і педагогічно доцільна, систематична профорієнтаційна робота з учнівською молоддю. Для цього у відділі працює практичний психолог, який підбирає індивідуальну методику або проводить психодіагностичне консультування для кожного гуртківця. Також, завідувач відділу проводить профорієнтаційні тренінги та тестування на визначення здібностей, нахилів кожного вихованця до обраної професії.

Уже другий рік поспіль Центр позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» співпрацює з коледжами та професійно-технічними закладами освіти міста Білої Церкви. На базі ПТУ ім.П.Р.Поповича працюють гуртки: «Слюсарна справа» та «Ресторанне обслуговування», на базі коледжу сервісу та дизайну – «Перукарське мистецтво та візаж» і «Дизайн та пошиття одягу», на базі технолого-економічного фахового коледжу – «Азбука бізнесу та підприємництва», на базі гуманітарно-педагогічного коледжу – «Архітектура та дизайн».

Кожне заняття проходить у спеціально оснащених, сучасних кабінетах, лабораторіях, аудиторіях, де є усе необхідне для практичних занять. На практичних заняттях гуртківці виконують вправи та завдання, які допоможуть зробити перший крок до бажаної професії (складання бізнес-плану, обробка металу, сервірування столу, плетіння волосся, побудова композиції – залежно від напряму гуртка).

Вихованці мають можливість відвідувати майстер-класи цих закладів освіти та спілкуватися з їхніми студентами про студентське життя, самоврядування, умови вступу тощо.

Серед наших випускників є багато тих, хто обрав професію відповідно до напряму гуртка.

 

«Минулого року я із захопленням відвідувала гурток «Азбука бізнесу та підприємництва», оскільки мені завжди подобались економічні дисципліни в школі. Крім лекційних занять, вікторин, ми відвідали страхову компанію, податкову службу, познайомилися з роботою маркету... Викладач дуже цікаво розкривала кожну нову тему. По закінченні навчання в гуртку я остаточно визначилась із напрямом, на який хотіла б вступити, – «Підприємство, торгівля та біржова діяльність». І цьогоріч я – студентка ТЕК БНАУ! Відвідуючи гурток у «Соняшнику», я відкрила для себе багато нових професій та спеціальностей, отримала знання, які допомагають мені зараз у навчанні».

Катерина, студентка І курсу ТЕК БНАУ

 

«Я завжди мріяла про професію перукаря. Будучи вихованкою гуртка «Перукарське мистецтво та візаж», я намагалася старанно навчатись, щоб моя мрія стала дійсністю. Мені було настільки цікаво на практичних заняттях, що я не помічала, як проминало кілька годин. Крім того, я з легкістю могла робити зачіски, плетіння та макіяж своїм рідним і подругам вдома – мене це дуже спонукало йти вперед! Уже тоді я відчула, що маю бажання вступити саме до цього закладу».

Дар`я, студентка І курсу Коледжу сервісу та дизайну

 

 

За довідками звертайтеся за телефоном: 097-75-63-208 – Олена Ігорівна – завідувачка відділу довузівської та допрофесійної підготовки і профорієнтаційної роботи ЦПО «Соняшник».

Сайт відділу: https://mycareer2.wixsite.com/mysite

Олена Гаврилюк

 


« повернутися

Вхід для адміністратора