A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

«Математичний квест» у Білоцерківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов’янських мов

Дата: 15.10.2020 11:58
Кількість переглядів: 95

«Предмет математики настільки серйозний,

що слід не пропускати нагоди зробити його трохи цікавішим» 

Б. Паскаль

 

Указом  Президента України, 2020/2021 навчальний рік оголошено Роком математичної освіти в Україні, упродовж якого планується впровадити найбільш нагальні й потрібні дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна кожному з нас у повсякденному житті.

З метою привернення уваги школярів до розвитку математичної грамотності в Білоцерківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням слов'янських мов у період з 7 по 13 жовтня вчителями математики Передерій Т. А., Захаровою Н. І. та Валюх В. А. був проведений «Математичний квест».

Дуже багато учнів вважають математику складною, нудною або нецікавою наукою. Змінити таке ставлення до математики допоможуть позакласні заходи з математики та використання дидактичних ігор на уроках. Упродовж цих днів старшокласниками були проведені цікаві та пізнавальні математичні заходи. Так, учні 7-х класів стали учасниками вікторини «Математика і природа», а для учнів 5-х класів був проведений усний журнал «Казкова математика». З метою вдосконалення практичних вмінь і навичок для учнів 6-го класу була проведена вікторина «Математика - цариця наук». Під час розв’язування задач на розвиток кмітливості, рівнянь та завдань на логіку діти змогли показати не тільки знання з математики, але й уміння міркувати, зіставляти, знаходити вихід із складних ситуацій. Окрім того, між класами був проведений конкурс «Математичних газет» та онлайн-захист проєктів «Видатні математики».

За підсумками роботи переможці будуть нагороджені грамотами закладу освіти.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора