A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Історико-краєзнавча конференція, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні «Зима, що нас змінила» за участю учасників  «Майдану» в БСПМШ №16

Дата: 21.02.2020 11:51
Кількість переглядів: 57

 

20 лютого в приміщенні БСПМШ №16 відбулася історико-краєзнавча конференція, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні «Зима, що нас змінила» за участю учасників  «Майдану».

Учасники конференції згадали ті буремні події на майдані Незалежності, що почалися з мирних акцій спротиву на те, що український уряд радикально повернув курс держави від євроітеграційного до курсу, спрямованого на розвиток співпраці з державами-членами СНД, де фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого 2014 року, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок.  Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи.

На заході були присутні начальник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Федорович Петрик та учасники революції Гідності: педагог Центру позашкільної освіти «Соняшник» Валерій Миколайович Пантюшенко та голова Київського обласного товариства «Молода Просвіта»   Костянтин Вікторович Климчук.

Аби не дати часу стерти нашій пам’яті події та героїв, які піднялися на боротьбу за краще майбутнє України, протягом місяця учнівська молодь закладів загальної середньої освіти долучилася до інтернет-пошукової акції, ініційованої Управлінням освіти і науки,  «Ангели МАЙДАНУ – обірвані долі» для створення електронної книги пам’яті, підсумки якої було підбито під час конференції. Цю версію електронної книги було розміщено в розділі «Національно-патріотичне виховання» сайту Управління освіти і науки.


« повернутися

Вхід для адміністратора