A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тиждень права у Білоцерківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов'янських мов

Дата: 17.12.2019 11:17
Кількість переглядів: 79

10 грудня весь світ відзначав Міжнародний День права. Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння здобувача освіти орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в БСШ № 1 щорічно проводиться Тиждень Права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

На початку Тижня було проведено книжкову виставку юридичної літератури «Шляхами правових знань». Мета заходу полягала у сприянні розвитку в здобувачів освіти правової культури та формуванні активної громадянської позиції. 

Класними  керівниками 1-11 класів були проведені виховні години «Права дитини – права людини», «Закон обов’язковий для всіх», «Я – громадянин правової держави», «Права і обов’язки громадян України». 

Також, в рамках Тижня  було проведено лекції «Правопорушення та відповідальність» шкільним офіцером поліції для учнів 9 класів та старшим інспектором патрульної поліції для учнів 10-11 класів, якіспрямовані на забезпечення захисту прав дитини,  дотримання загальнолюдських  морально-естетичних принципів та правових законодавчих норм.

Серед інших заходів надзвичайно цікавою була правова конференція для учнів 8-х класів проведена учителем історії та правознавства, практикуючим юристом Логан І.І. «Діти. Злочин. Покарання.». 

Окрім того, серед здобувачів освіти середньої шкільної ланки, вчителем образотворчого мистецтваФедоренко В.В.  був проведений конкурс малюнків на тему: «Право очима дітей».

Для педагогів була організована зустріч з представниками Головного управління пенсійного фонду України в Київській області. Під час зустрічіОксана Мазуренко та Ольга Шевченко познайомили педагогічний колектив зі змінами у пенсійному законодавстві.

Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички та звички правомірної поведінки.


« повернутися

Вхід для адміністратора