A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Андріївські вечорниці в ДНЗ № 2 «Берегиня»

Дата: 17.12.2019 11:10
Кількість переглядів: 81

 

Андріївські вечорниці - це веселе і колоритне дійство, жарти і сміх, який охоплює усіх: і малечу, і дорослих. 13 грудня 2019 року  в  дошкільному навчальному закладі  № 2 «Берегиня» відбулася розвага присвячена святкуванню обрядового свята Андрія Первозванного «Андріївські вечорниці».

Діти грались в народні ігри, співали жартівливі пісні, виконували таночки, жартували, сміялися, розважалися, беручи на себе роль пана Калитинського та пана Коцюбинського. Вихованці сідали на коцюбу верхом, як на коня, підстрибуючи під'їжджали до калити і прагнули якнайшвидше відкусити її шматочок.

Метою цього заходу було ознайомлення дітей  з оберегами української родини, пробудити інтереси до історії свого родоводу, української нації, її культури і побуту; виховувати глибокі почуття любові до батьків, роду свого; сприяти розвитку  творчих здібностей дошкільнят, бажання берегти свою національну культуру. Через призму сучасності всі присутні поглянули на минуле, відчули красу і поезію давніх звичаїв та обрядів.

 Скільки патріотичних почуттів донесено до дітей через гру, українську традицію, гумор!  Свято подарувало дітям, педагогам віру у світле майбутнє нашої України, бажання ще більше нести українську мораль до кожної української дитини.

Всім було весело! Закінчились вечорниці куштуванням смачних вареників. Ось так долучались до народних традицій вихованці «Берегині».


« повернутися

Вхід для адміністратора