A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тиждень права в БНВО «Звитяга»

Дата: 17.12.2019 11:00
Кількість переглядів: 92

Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться Тиждень Права,  який включає в себе комплекс різноманітних форм роботи.

Основною метою тижня було активізація роботи щодо формування у дітей та учнівської молоді правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших, вироблення навичок відповідальної поведінки,  здатності супротиву до негативних впливів соціального середовища, здійснення інформаційно-просвітницької та профілактичної діяльності, спрямованої на попередження вчинення правопорушень.

  1. Протягом тижня класними керівниками було проведено  виховні години, Години спілкування, бесіди, на правову тематику: «Що треба знати про право і закон», «Мої права та обвязки», «Діти та молодь про свої права».
  2. Бібліотека р Старовойтова О.К. організувала виставку  літератури на правову тематику та ознайомила дітей із нею.
  3. Також  в бібіліатеці був проведений «Казкова  вікторина» для початкових класів, де діти ознайомилися із статтями з Конвенції прав дитини.
  4. Вчитель правознавства та історії провела ділову гру «Мої  права» серед учнів страрших класів.
  5. Серед інших заходів надзвичайно цікавою була акція «Ми знаємо свої права», в якій взяли участь всі класи.
  6. Також напередодні від нашого закладу були передані малюнки до участі в конкурсі «Право очима дітей».

         Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.


« повернутися

Вхід для адміністратора