A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тиждень права  в ДНЗ № 2 “Берегиня»

Дата: 17.12.2019 10:25
Кількість переглядів: 104

З метою формування в дітей дошкільного віку знань з правової освіти, прищеплення навичок правосвідомої поведінки, формування потреб та вмінь активно захищати свої права та  інтереси у дошкільному навчальному закладі № 2 «Берегиня» з 9 по 12 грудня 2019 р. проводився Тиждень права.

Перед працівниками дошкільного закладу було поставлено завдання - розширити правові знання дітей та ознайомити дошкільнят з їхніми правами та обов’язками; навчити захищати себе від несправедливості; сформувати в них високу відповідальність перед суспільством і державою; виховувати дошкільнят у дусі безумовного дотримання норм права і моралі.

В  рамках Тижня права з дітьми було проведено ряд тематичних  занять, бесід, ігор, які мали позитивний вплив на виховний процес в цілому.

 До Всесвітнього дня прав людини, що відзначається 10 грудня, в дошкільному навчальному закладі для вихователів був проведений захід  інформаційного, освітнього та виховного характеру: консультація-бесіда з елементами тренінгу «Права дитини – обов’язок дорослого», спрямований на підвищення рівня обізнаності педагогів щодо створення відповідних умов для розвитку фізично і психічно здорової особистості. Мета заходу -  допомогти  учасникам тренінгу  усвідомити роль педагога у попередженні насильства та жорстокого поводження з дітьми дошкільного віку; навчити педагогів реагувати на ситуації насильницького характеру; запобігання іншим асоціальним явищам, що негативно впливають на здоров’я дітей; усвідомення значення власної педагогічної культури, гуманної поведінки щодо дітей, батьків, колег, спілкування на рівних засадах.


« повернутися

Вхід для адміністратора