A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Акція "Збережімо первоцвіти!" ЦЕНТ БМР

Дата: 12.03.2021 18:20
Кількість переглядів: 72

 

Щороку на початку весни в Україні знищується (в результаті незаконного  збору та продажу) мільйони ранньоквітучих рослин – первоцвітів. Серед них – підсніжник звичайний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий, білоцвіт весняний, сон великий, проліска дволиста тощо. Більшість цих видів занесені до Червоної книги України. Масова торгівля первоцвітами призводить до їх зникнення в природі.

ЦЕНТ БМР закликає приєднатися до участі в акції «Увага, первоцвіти!». Метою акції є: привернути увагу до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, навчити дітей відчувати, розуміти та оберігати цю надзвичайну красу, розвивати почуття відповідального ставлення до природи, формувати у підростаючого покоління екологічну культуру, природоохоронні навички.

Вихованці гуртка «Природознай» (керівник Н.А.Черниш) вже долучилися до акції. Природознайки дізнались багато цікавого про ранньоквітучі рослини, що збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння, що Червона книга охороняє ці тендітні рослинки.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора