A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Бібліотечний урок з нагоди 150 річниці з Дня народження Лесі Українки в БЗШ №5

Дата: 26.02.2021 08:42
Кількість переглядів: 56

 

Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури.

По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

З нагоди 150-ї річниці з Дня народження великої дочки українського народу Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури для учнів 2-В, 7-Б та 10-А класів БЗШ №5 завідувачка філії бібліотеки №10 Нагорна Ганна Григорівна розповіла учням про невідомі факти з історії життя поетеси. Учні всіх класів залюбки брали участь у конкурсах, вікторинах, поринаючи в мистецький світ Лесі Українки. Одним із найцікавіших і найповчальніших завдань, які підготувала бібліотекарка для учнів 7 класу, був кросворд «Лауреати премії імені Лесі Українки».

Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури. ЇЇ твори перекладені багатьма мовами світу, її творчість увійшла у безсмертя. Але кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, узяти те, що потребує.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора