A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Використання музикотерапії на уроках в БЗШ №5

Дата: 12.03.2021 18:04
Кількість переглядів: 97

 

Музика – це настільки потужна сила, що ми потребуємо її значно більше, ніж уявляємо.

11 березня у БЗШ №5 серед 4-х класів пройшли уроки з використанням музикотерапії. Учні 4-А класу відчули себе справжніми музикантами, танцюючи та відбиваючи в такт музиці шумовими інструментами, які виготовили з підручних матеріалів. Прослухавши твір Едварда Гріга «Ранок», учні 4-А та 4-В класів перенесли свої емоції та почуття на малюнки. Діти поділилися своїми враженнями: музика їх заспокоїла, розвантажила, відволікла від негативних емоцій.

Учні 4-Б класу перед початком уроку на плакат «Дерево емоцій» чіпляли кружечки, вибравши колір, який відповідав їхньому настрою у цей момент, а саме: синій - спокій, зелений – потреба в похвалі, жовтий – очікування хорошого настрою, фіолетовий – настрій позитивний, червоний – енергійний та активний, коричневий – тривожність та дискомфорт, чорний – відчуття поганого настрою. Після виконання сучасної білоруської пісні «Бульба» у дітей покращився настрій, вони відчули себе енергійними та бадьорими. Після цього на «Дерево емоцій» школярі чіпляли кружечки теплих, яскравих кольорів та ділилися своїми враженнями на стікерах.

Використання музикотерапії сприяє розвантаженню, надовго заряджає позитивом, змінює настрій людини та переповнює дитячий світ різноманітними барвами на довгий час.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора